fbpx
Domov Čo na obed Úžasne chutné: Fašírky so slaninkou pečené v rúre

Úžasne chutné: Fašírky so slaninkou pečené v rúre

Autorka Jana Štrbková
fašírky so slaninou pečené v rúre

Toto musíte ochutnať. Fašírky dochutené rozmixovaným stopkovým zelerom, medom, mletým zázvorom a slaninkou sú božské. Tieto fašírky so slaninkou pečené v rúre obaľujem vždy domácou celozrnnou strúhankou. Obrovské mňam to je.

fašírky so slaninou pečené v rúre

Úžasne chutné: Fašírky so slaninkou pečené v rúre

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g mletého hovädzieho mäsa, 500 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 stonka stopkového  zeleru, 20 lyžíc domácej celozrnnej strúhanky, 2 lyžice tekutého medu, 2 lyžice horčice, 1/2 lyžice mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletého zázvoru, 1/2 lyžičky mletej kurkumy, 3 lyžice nasekanej vňate ligurčeka alebo petržlenovej vňate, 1 lyžička soli, 60 g údenej slaniny, masť na vymastenie pekáča

Fašírky so slaninkou pečené v rúre

Fašírky so slaninkou pečené v rúre. Príprava recept, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C. Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso.
  2. V sekáčiku najemno nasekáme cibuľu, stopkový zeler a pridáme k mäsu.
  3. Dochutíme 6 lyžicami celozrnnej strúhanky, medom, horčicou, čiernym korením, zázvorom, kurkumou a nasekaným ligurčekom. Dochutíme soľou. Dôkladne premiešame.
  4. Z mäsa vytvarujeme guľôčky a obalíme ich v zvyšnej strúhanke.
  5. Ukladáme ich na vymastený pekáč a posypeme nadrobno nakrájanou slaninou.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. 

Tip Medových motúzov

Fašírky môžeme posypať čerstvo upraženými mandľovými lupipenkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1