O tomto jedle som dlho snívala a túžila si ho pripraviť doma. Keď som objavila skvelý šéfkuchársky recept, neváhala som a hneď ho aj doma ukuchtila. A bol vynikajúci. Odvtedy varím domáci hlivový paprikáš vždy, keď v obchode kúpim krásnu hlivu. Vyskúšajte ho je parádny.
400 g hlivy ustricovej, 250 ml zeleninového vývaru, 100 ml mlieka 1,5%, 2 ks šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžice smotanového syra typu žervé, 1 zemiak, 1 kápia, čerstvá petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 lyžice olivového oleja, soľ, rasca Na halušky: 400 g polohrubej špaldovej múky, 1 lyžica soli, 2 ks zemiakov, 1 lyžica masla, voda Hlivový paprikáš najlepšie chutí s domácimi zemiakovými haluškami.Úžasne chutný: Domáci hlivový paprikáš s haluškami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov