fbpx
Domov Čo na obed Úžasne chutný obed: Jednoduchý špargľový quiche

Úžasne chutný obed: Jednoduchý špargľový quiche

Autorka Jana Štrbková
špargľový quiche recept

Chrumkavá špargľa vynikajúco chutí v tomto plnotučnom slanom koláči. Je to jednoduchý špargľový quiche, ktorý som naplnila smotanou, parmezánom a ďalšími skvelými ingredienciami.

špargľový quiche recept

Úžasne chutný obed: Jednoduchý špargľový quiche

Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 500 g lístkového cesta, 1 vajce
Na plnku: 100 g slaniny, 50 g masla, 1 malú cibuľu nakrájanú nadrobno, ½ zväzku zelenej špargle, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie, 350 ml smotany na šľahanie, 3 vajíčka, štipku čerstvo nastrúhanúho muškátového orieška, 150 g nastrúhaného parmezánu, 2 jarné cibuľky nakrájané na kolieska

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 ˚C. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu s priemerom 25 cm. Vložíme na 10 minút do mrazničky. Potom cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafukovalo, zakryjeme alobalom a zaťažíme.
  2. Pečieme 12 minút. Dáme preč záťaž aj alobal, korpus potrieme vajcom vyšľahaným s vodou a pečieme asi 3 minúty. Necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Rúru zmiernime na 190 ˚C.
  4. V panvičke dochrumkava opečieme slaninku, vyberieme a odložíme. Na tuku, ktorý zostal na panvičke opekáme na kolieska nakrájanú cibuľu, ak slaninka pustila málo masti, pridáme maslo. Pridáme umytú, škrabkou očistenú špargľu zbavenú drevnatých koncov a nakrájanú asi na 5 centimetrové kúsky. Do panvice vrátime slaninu, prilejeme polovicu smotany, priklopíme a asi 3 minúty dusíme – občas panvicou zatrasieme. Špargľa by nemala zmäknúť úplne, pretože sa ešte dopečie v rúre. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. V miske rozšľaháme vajíčka so zvyšnou smotanou. 1/2 lyžičky soli  a muškátovým orieškom.
  6. Korpus posypeme syrom a jarnou cibuľkou, rovnomerne pokryjeme špargľovou zmesou a zalejeme ochutenými vajíčkami tak, aby náplň nedosahovala až k okraju cesta – potrebuje rezervu, pretože plnka počas pečenia zväčší objem. Nakoniec okoreníme.
  7. Pečieme, kým sa na vrchu koláča objavia svetlohnedé škvrny a plnka bude pevná, ale nie vysušená; trvá to asi 25 – 35 minút.

Tip Medových motúzov

Namiesto špargle môžeme použiť aj na koleska nakrájanú cuketu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1