fbpx
Domov Zaváranie Úžasne chutný recept: Osviežujúci rebarborový džem

Úžasne chutný recept: Osviežujúci rebarborový džem

Autorka Jana Štrbková
rebarborový džem recept

Reborbora patrí do našich záhrad a na náš stôl. Jej sezóna je trvá len do konca mája, no vďaka nej si na stole môžeme vychutnať výborné kyslasté dobroty. Veľmi rada z tejto starej rastlinky pripravujem osviežujúci džem. Hodí sa do mliečnej ryže, na chlebík, raňajkovú kašu či do koláča.

rebarborový džem recept

Úžasne chutný recept: Osviežujúci rebarborový džem

Vytlačiť recept
Porcie: 4 poháre (250 ml) Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.8/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

Na 4 poháre (250 ml): 1 kg rebarbory, 500 g želírovacieho cukru, 350 ml vody, 1 citrón

Postup

  1. Rebarboru ošúpeme, oumyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým sa nerozvarí.
  3. Potom pridáme cukor,  citrónovú šťavu a varíme, kým džem nezhustne.
  4. Nezabúdajme miešať, aby neprihorel na dno hrnca.
  5. Ak namiesto cukru použijeme želírovací cukor, bude mať džem hustejšiu konzistenciu.
  6. Keď je džem hotový, prelejeme ho do vysterilizovaných pohárov, zatvoríme viečka a uložené hore dnom necháme vychladnúť.

rebarborový džem recept

Rebarborový džem. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Rebarborový džem výborne chutí na chlebíku s maslom alebo na koláčoch.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1