Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla. No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné…
Na cesto: 1. Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 - 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Zomelieme. recept je vynikajúcei aj vetdy, keď do cesta pridáme len pražené lieskovce.Vanilkové rožky od mamičky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
280 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 50 g lieskovcov, 30 g olúpaných mandlí, 210 g zmäknutého masla
Na obalenie:
2 vanilkové cukry, 130 g práškového cukru
Na polevu:
100 g vysokopecentnej horkej čokoládyPostup
2. Pripravíme si cesto. Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Zabalené do fólie dáme na 20 minút do chldničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
3. Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček.
4. Postupne z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké ako z výrobne. Ja mám rada väčšie rožteky, potom nemám také špinavé svedomie, že som ich zjedla veľa 🙂
5. Pečieme asi 10 - 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
6. Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
7. Roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke vyschnúť.Tip Medových motúzov