fbpx
Domov Rýchle nátierky Výborná nátierka zo zelených olív

Výborná nátierka zo zelených olív

Autorka Jana Štrbková
nátierka zo zelených olív recept

Na moje nátierky sa vždy tešia hostia našich párty a osláv. Nátierka zo zelených olív alebo podľa pôvodného názvu tapenáda, je topka. Ak teda milujete olivy rovnako ako ja, hor sa do prípravy.

nátierka zo zelených olív recept

Výborná nátierka zo zelených olív

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

1 – 2 strúčiky cesnaku, 2 hrste čersvej bazalky, 500 g zelených olív bez kôstok, 2 lyžice kapár, 2,5 dl olivového oleja, 2 lyžičky sušených provensálskych byliniek, mleté čierne korenie, soľ, chilli paprika

nátierka zo zelených olív recept

Nátierka zo zelených olív recept. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Olivy a kapary scedíme z nálevu, cesnak olúpeme, lístky bazalky opláchneme.
  2. Do mixéra vložíme olivy, cesnak, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálske bylinky, mleté čierne korenie, soľ a všetko nahrubo rozmixujeme.
  3. Šetrime soľou, olivy jej zvyčajne majú dosť. Ak máme radi pálivé, môžeme pridať aj kúsočky chilli papričky.
  4. Tapenádu zo zelených olív natrieme na opečenú bagetku a podávame ako skvelú chuťovku.

 

Tip Medových motúzov

Tapenáda so zelených olív natretá na bagetke chutí počas letných večerov najlepšie s vychladeným suchým bielym vínom alebo prossecom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1