fbpx
Domov Rýchle nátierky Zdravé raňajky: Extra chutná tuniaková nátierka

Zdravé raňajky: Extra chutná tuniaková nátierka

Autorka Jana Štrbková
tuniaková nátierka recept

Ryby patria na náš stôl každý týždeň. Ráno však najlepšie chutia na chlebíku. Extra chutná tuniaková nátierka je úžasná, pretože ju milujú deti aj dospelí. Pripravte si ju podľa môjho receptu a majte krásne rána.

tuniaková nátierka recept

Zdravé raňajky: Extra chutná tuniaková nátierka

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

120 g tuniaka vo vlastnej šťave, 4 lyžice extrapanenského olivového oleja, 1 lyžička kremžskej horčice, 1 jarná cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, nadrobno nakrájaná pažítka, čerstvé oregano, čerstvá reďkovka, pár lístkov rukoly, paprika, 1 čili paprička

výborná tuniaková nátierka

Výborná tuniaková nátierka. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Do nádoby na mixovanie tyčovým mixérom vložíme konzervu tuniaka, pridáme olivový olej, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačené strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a dohladka rozmixujeme.
  2. Dochutíme čiernam korením a soľou.
  3. Nakoniec primiešame s nadrobno nasekanou pažítkou.
  4. Nátierku natrieme na žemle alebo chlieb, dozdobíme paprikou, oreganom a čili papričkou.
  5. Podávame s reďkovkou a čerstvou rukolou.

Tip Medových motúzov

Namiesto tuniaka môžeme použiť na prípravu nátierky aj sardinky vo vlastnej šťave.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1