fbpx
Domov Čo na obed Zdravý obed: Špaldový koláč s cviklou

Zdravý obed: Špaldový koláč s cviklou

Autorka Jana Štrbková
špaldový koláč s cviklou

Chutný, zaujímavý a originálny je tento recept na špaldový koláč s cviklou. Ak milujete červenú repu tak ako ja, určite si ho doma upečte. Je to zdravý obed k sýtej polievke, ale aj jednoduchý snack len – tak na hryzkanie.

špaldový koláč s cviklou

Zdravý obed: Špaldový koláč s cviklou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

800 g malej červenej repy, 1 lyžica panenského olivového oleja, 10 vetvičiek tymianu, 4 strúčiky cesnaku, 1 červená cibuľa, 1 lyžička morskej soli, čerstvo zomleté čierne korenie, 80 g čerstvého kozieho syra
Na cesto: 50 g bravčovej masti, 80 ml vody, 210 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžičky nakrájaného tymianu
Na potretie cesta: 1 lyžica olivového oleja a 2 pretlačené strúčiky cesnaku na potretie cesta

špaldový koláč s cviklou

Špaldový koláč s cviklou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Očistíme červenú repu a nakrájame ju na štvrtiny. Červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, strúčiky cesnaku očistíme, vetvičky tymianu umyjeme, kozí syr nakrájame na kocky.
  2. Pripravíme si hlboký pekáč a poukladáme doň červenú repu, cesnak, cibuľu, soľ, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme asi 30 minút.
  3. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vyberieme upečený cesnak a v miske ho vidličkou roztlačíme, potom ho zmiešame s červenou repou.
  4. Pripravíme si cesto. Bravčovú masť a vodu vložíme do hrnca a na sporáku privedieme do varu. Dáme preč z ohňa, pridáme múku, soľ a tymian, miesime, kým nevytvoríme vláčne cesto. Preklopíme na dosku a vyvaľkáme do rozmeru asi 32x24 centimetrov.
  5. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu cesta naukladáme zmes pečenej cvikly a okraje cesta zvinieme nahor.
  6. Okreje zvinutého cesta môžeme potrieť olivovým olejom, v ktorom sme pretlačili 2 strúčiky cesnaku.
  7. Pečieme 25 minút, kým nie je cesto zlatisté a chrumkavé.

Tip Medových motúzov

Môžeme podávať s cesnakovým dipom, ktorý si pripravíme z bieleho jogurtu, pretlačeného strúčiku cesnaku a soli.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1